Zo start je veilig met beleggen in Bitcoin

Beleggen in Bitcoin: veilig investeren in stappen
Beleggen in Bitcoin: veilig investeren in stappen
18 april 2022 4 minuten 0 reacties

Dit moet je weten over Bitcoin

Bitcoin is een cryptovaluta en inmiddels een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel. Het is een virtuele munt die een bepaalde waarde krijgt. Er is geen fysieke Bitcoin die je in je portemonnee kunt stoppen: het is een munt die alleen online beschikbaar is. Een Bitcoin wordt niet uitgegeven door een bank: de munt wordt gecreëerd door gebruikers ingewikkelde codes te laten ontcijferen op de blockchain. Dit is een gedecentraliseerd systeem dat je kunt zien als een database.

De Bitcoin werd in 2008 bedacht door de programmeur Satoshi Nakamoto en een jaar later vond de eerste transactie plaats. Het idee achter de Bitcoin was het creëren van een peer-to-peer systeem waarmee waarde uitwisseling mogelijk is zonder tussenkomst van een derde partij. Inmiddels is Bitcoin in bekendheid gegroeid, maar zijn er ook andere cryptovaluta bij gekomen, zoals Ether en XRP (Ripple).

Hoe is Bitcoin zo populair geworden?

Vrijwel iedereen heeft wel eens gehoord over de Bitcoin. Hoe komt het dat deze virtuele munt zo populair is geworden? Steeds meer mensen zijn online actief en ook aankopen worden volop online gedaan. Hier sluiten Bitcoins naadloos op aan: de inzet van digitale munten als betaalmiddel komt vaker voor. Dit zorgt er ook weer voor dat investeren in deze valuta waardevol is.

Er zijn verschillende manieren om aan Bitcoin te komen. Zo kun je in de eerste plaats bitcoins accepteren als betaalmiddel voor de verkoop van goederen of diensten. Daarnaast is het mogelijk om ze te kopen, ze te accepteren als salaris of door ze te ontwikkelen (ook wel minen genoemd). Je kunt er ook voor kiezen om te beleggen in Bitcoin.

Beleggen in Bitcoin: zo ga je aan de slag

Het is goed mogelijk om te gaan beleggen in Bitcoin. Waar moet je beginnen en wat zijn de mogelijkheden? Hier lees je hoe in 3 stappen begint met investeren in Bitcoin.

Stap 1: Kies een goede broker

Er zijn bijna geen brokers waar je niet kunt beleggen in Bitcoin. Onder andere eToro, BLOX en Binance zijn uitstekende mogelijkheden, maar er zijn ook tal van andere partijen waar je terecht kunt. Het is belangrijk om niet alleen op het aanbod te letten, maar ook op andere aandachtspunten, zoals de gebruiskvrindelijkheid van het plaform, de kosten en de service. Zo ben je in staat om de beste broker te kiezen waarmee je kunt starten met beleggen in Bitcoin.

Stap 2: Maak een account aan

Zodra je een broker hebt gekozen, ga je een account aanmaken. Dit doe je gemakkelijk en snel online met je e-mailadres. Je kiest vervolgens een veilig wachtwoord. Daarna wordt je account geverifieerd door de broker: je moet je identiteitsbewijs en persoonsgegevens doorgeven. Als alles akkoord is stort je geld op je account en kun je starten met beleggen.

Stap 3: Koop Bitcoin

Met geld op je account kun je beginnen met het kopen van Bitcoin. Je kunt meteen zien wat het aanbod is en wat de mogelijkheden zijn. Houd de koers van Bitcoin in de gaten: het is vooral interessant om een lange termijn strategie aan te houden. Zo koop je de Bitcoin bij een lage koers. Zodra de koers stijgt kun je de Bitcoin met winst verkopen.

Wat is de juiste strategie voor beleggen in Bitcoin?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor beleggen in Bitcoin. Zo kun je ervoor kiezen om de BItcoins te kopen en daarna te bewaren. De kans is groot dat de bitcoin meer waard wordt. Dit is echter volledig afhankelijk van de markt. Deze is altijd in beweging en het kan daardoor ook voorkomen dat de koers daalt. Het is dan belangrijk om te wachten tot het moment dat de koers weer stijgt. Je kunt Bitcoin zolang in je bezit houden als je zelf wilt. Op den duur kun je er voor kiezen om de Bitcoin weer te verkopen. Dit doe je bij voorkeur als de koers zodanig is gestegen dat je de cryptovaluta met winst kunt verkopen.

Belangrijke aandachtspunten bij beleggen

Houd altijd rekening met risico's van beleggen. Het is goed om te weten dat je altijd te maken hebt met schommelingen in de koers. Het is mogelijk om een hoog rendement te halen, maar je kunt ook geld verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen. De koers wordt volledig bepaald door vraag en aanbod: cryptocurrency heeft, in tegenstelling tot een aandeel, geen onderliggende waarde. Kies ook altijd een goede en betrouwbare broker voor het beleggen. Ontdek de top 3 beste brokers om te bekijken welke opties op dit moment aantrekkelijk zijn.

Reacties (0)

Geen reacties gevonden…

Plaats reactie