Hoe start je met beleggen in crypto?

Investeren in cryptovaluta: dit moet je weten
Investeren in cryptovaluta: dit moet je weten
18 april 2022 3 minuten 0 reacties

Wat zijn cryptovaluta?

Cryptovaluta zijn een ditigaal betalingssysteem. Dit systeem werkt peer-to-peer, dit betekent dat het van persoon tot persoon gaat zonder de tussenkomst van een derde partij. Het is voor iedereen mogelijk om betalingen te versturen en ontvangen. Cryptovaluta zijn niet afhankelijk van banken, voor bijvoorbeeld de verificatie van een transactie. Een cryptovaluta is digitaal en wordt ook opgeslagen in een digitale portemonnee, ook wel wallet genoemd.

De werking van cryptovaluta

Cryptovaluta worden uitgevoerd via de blockchain, een gedecentraliseerd systeem dat een overzicht heeft van alle transacties die worden uitgevoerd. De digitale munten worden gemaakt middels een 'mijnproces'. Middels gecompliceerde computercodes kunnen munten gegenereerd worden. Dit is niet de enige manier om aan cryptovaluta te komen. Je kunt dit ook kopen bij een broker en ze opslaan in je wallet.

Bitcoin als meest bekende cryptovaluta

Bitcoin werd in 2008 bedacht door de programmeur Satoshi Nakamoto. Een jaar na de ontwikkeling vond de eerste transactie plaats. Het idee achter de Bitcoin was het creëren van een peer-to-peer systeem waarmee waarde uitwisseling mogelijk is zonder tussenkomst van een derde partij. Inmiddels is Bitcoin nog steeds de meest bekende crypto, maar zijn er inmiddels al heel veel nieuwe cryptomunten, zoals Ether en Ripple.

Dit zijn de voordelen van beleggen in cryptovaluta

Beleggen in cryptovaluta is enorm populair en dat is niet voor niets. De handel in crypto kan zeer winstgevend zijn, omdat de prijzen af en toe flink stijgen. Het kan je daardoor behoorlijk veel winst opleveren. Door Bitcoin of een andere munt te kopen, vast te houden en weer te verkopen als de koers stijgt, biedt je veel mogelijkheden. Het is echter ook een risicovolle onderneming: je kunt ook je inzet kwijtraken wanneer de waarde flink daalt. Je kunt er daarom voor kiezen om munten te kopen bij een lage koers en deze te verkopen als de koers weer stijgt. Tussendoor heb je er weinig omkijken naar.

Hoe beleg je in cryptocurrency?

Beleggen in cryptocurrency kan heel gemakkelijk online: er zijn steeds meer brokers waarbij het mogelijk is om een account aan te maken, crypto te kopen en deze te bewaren in de wallet. Het is van tevoren belangrijk om te weten hoe cryptovaluta werkt en wat de mogelijkheden zijn. Op deze manier ben je goed voorbereid en ben je ook op de hoogte van eventuele risico's. Zodra je eenmaal een account hebt en geld op de rekening hebt gestort, ben je er klaar voor om te gaan starten met beleggen.

Dit moet je weten over het rendement

Het rendement van cryptovaluta is van tevoren niet duidelijk. De koers wordt volledig bepaald door de markt van vraag en aanbod. Het kan daardoor voorkomen dat de waarde van Bitcoin of een andere cryptocurrency zeer hoog is, maar het kan ook voorkomen dat de waarde flink daalt. Daarnaast is het slim om je te verdiepen in eventuele nieuwe digitale munten. Door je in te lezen en op de hoogte te blijven van veranderingen ben je in staat goed te reageren op schommelingen.

Ontdek de beste broker

Het is een van de belangrijkste stappen in het starten met beleggen in cryptovaluta: het vinden van een goede broker. Een broker is het platform waar je een account maakt, een rekening opent en crypto koopt. Zorg ervoor dat je een broker kiest die niet alleen een ruim aanbod heeft van cryptovaluta, maar ook een gebruiksvriendelijk platform, duidelijke voorwaarden en aantrekkelijke tarieven voor transacties. Onder andere namen als eToro, BLOX en Binance zijn mogelijkheden voor beleggen in crypto. Bekijk de top 3 beste brokers van dit moment!

Reacties (0)

Geen reacties gevonden…

Plaats reactie