Beste Broker

Hieronder vind je de Beste Broker in de Top 3 Brokers van 9 februari 2023. Elke broker uit de Top 3 Brokers is een goede keuze. Wij houden de Top 3 Brokers altijd actueel en helpen jou bij het maken van de juiste keuze.

1. Scalable Capital

Beste keuze 2023

Bij Scalable Capital beleg je commissie-vrij in aandelen en ETF's. Ook kun je eenvoudig beleggen in Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies.

 • Scalable Capital
 • Commissie-vrij beleggen
 • Website en App (iOS en Android)
 • Prijs alerts
 • Vergunning: BaFin

2. DEGIRO

2e plaats

DEGIRO is een Nederlandse broker met meer dan 2 miljoen gebruikers. Beleg bij DEGIRO tegen ongekend lage tarieven op een zeer gebruiksvriendelijk platform.

 • DEGIRO
 • Goedkoop
 • Groot handelsaanbod
 • Marktleider in Nederland
 • Vergunning: AFM

3. eToro

3e plaats

eToro is een sociaal platform waarop je o.a. andere topbeleggers kunt kopiëren. Met meer dan 25 miljoen gebruikers wereldwijd is eToro een zeer betrouwbare broker.

 • eToro
 • 0% commissie op aandelen
 • Kopieer topbeleggers
 • Vele educatiemogelijkheden
 • Vergunning: CySec & FCA
Let op! Je kunt (een deel van) je inleg verliezen
Beste Broker

Maak de Beste Keuze

Het kan lastig zijn om de Beste Broker te vinden, daarom hebben wij de Top 3 Brokers in het leven geroepen. Wij hopen dat dit jou helpt bij het maken van je keuze. Elke keuze uit de Top 3 Brokers is een goede keuze.

De beste broker kun je op deze pagina vinden. Wij hebben met zorg een top 3 beste brokers samengesteld waardoor het voor jou makkelijk is om een goede keuze te maken. De pagina wordt altijd up to date gehouden en dit maakt het mogelijk om de actuele top 3 te bekijken en een keuze te maken. Hier ben je dan ook in staat om de beste broker te vinden en hier te gaan starten met beleggen. Steeds meer mensen kiezen voor beleggen en daarom zijn er veel nieuwe brokers online te vinden.

Het aanbod van brokers is daardoor enorm en dit betekent dat het lastig kan zijn om een geschikte partij te vinden. Een broker specialiseert zich in online effectenhandel en is hiermee een betaalbaar en bekwaam alternatief voor beleggen bij een bank. Wil je jouw spaargeld graag beleggen of heb je extra geld dat je kunt missen? Dan is het vandaag de dag slim om jouw mogelijkheden voor beleggen te gaan verkennen. Beleggen is een slimme manier om je inleg te vergroten waardoor je op de lange termijn meer geld verdient.

De beste online effectenmakelaar vinden biedt jou de mogelijkheid om te starten met beleggen. Hoewel beleggen nooit zonder risico is, is het een aantrekkelijke manier om je vermogen te vergroten. Vooral met het oog op de toekomst is het interessant om eens te kijken naar de opties voor beleggen bij een broker. En omdat we hier de beste brokers hebben verzameld en hier een top 3 van gemaakt. Zo kies jij voor een broker met aantrekkelijke tarieven, veel mogelijkheden en duidelijke voorwaarden.

Het aanbod van online effectenmakelaars is groot: alleen al als het gaat om Nederlandstalige brokers heb je ruime mogelijkheden. Het grote aanbod kan het lastig maken om meteen een goede keuze te maken. Wat zijn de belangrijkste vergelijkingspunten die je kunt toepassen op de beste brokers? Op deze manier weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Het is in de eerste plaats belangrijk om te kijken naar de kosten die worden berekend. Je betaalt transactiekosten, maar mogelijk ook servicekosten, fondskosten of valutakosten. De goedkoopste broker is niet altijd de beste broker: dit is een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Vergelijk een beleggingsplatform ook altijd op de handelsmogelijkheden en tools. Wat zijn de mogelijkheden en diensten die worden aangeboden? Er zijn brokers die uitgebreide uitleg en analyses bieden, andere hebben verschillende tools waarmee je jouw mogelijkheden op het beleggingsplatform kunt verkennen. Bepaal van tevoren wat je belangrijk vindt. In de top 3 vind je brokers met niet alleen aantrekkelijke tarieven, maar ook duidelijke platformen en goede voorwaarden. Zo maak je gegarandeerd goede keuzes.

Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden in de keuze voor een broker. Houd er in de eerste plaats rekening mee dat er altijd een mogelijkheid is dat je jouw inzet verliest. Er is altijd sprake van schommelingen in de markt en dit kan ervoor zorgen dat jouw aandelen niets meer waard zijn, waardoor je jouw inzet verliest. Dit is dan ook de reden dat je nooit geld moet beleggen dat je niet kunt missen. Zorg er daarom voor dat je een buffer hebt waar je op kunt terugvallen als het misgaat.

Bij het kiezen van een broker is het daarnaast ook belangrijk om rekening te houden met de extra kosten. Je betaalt niet alleen voor de aankoop van aandelen of andere effecten, maar er worden ook transactiekosten en andere kosten berekend. Deze kunnen per broker verschillen. Je doet er goed aan om dit te vergelijken. Ben je een actieve belegger die veel aankopen en verkopen doet? Dan is is het slim om te kiezen voor een broker met lagere transactiekosten. Op deze manier geef je hier niet onnodig teveel geld aan uit.

Bekijk vooraf ook wat voor soort effecten je wilt gaan kopen. Een broker heeft meestal een beperkt aanbod in aandelen, crypto, ETF’s, grondstoffen en obligaties. Heb je specifieke beleggingen op het oog, dan doe je er goed aan om te bepalen of deze effecten verhandelbaar zijn op het platform naar keuze. Een goede voorbereiding is dan ook de manier om te bepalen wat voor jou de beste broker is.

De kosten van een broker hangen af van verschillende zaken. Iedere broker hanteert andere tarieven en kosten. Er zijn vaste fees en variabele kosten. Bij sommige brokers betaal je maandelijkse kosten: dit kan worden ingehouden op je beleggingsportefeuille, maar kan ook maandelijks van je rekening worden gehaald. Ook verschillen de tarieven per effect en per land. Doe je een aankoop van effecten in een niet-euroland? Dan worden er ook valutakosten gerekend. Soms worden er buitenlandse belastingen in rekening gebracht bij aankoop. Dit geldt niet voor alle effecten.

In de top 3 beste brokers is ook gekeken naar de kosten die worden berekend. Op basis hiervan zijn de beste brokers gekozen. Het betekent niet altijd dat de beste broker ook de goedkoopste is. We hebben ook gekeken naar andere belangrijke zaken, zoals het aanbod in effecten, de gebruiksvriendelijkheid van het platform en de extra mogelijkheden. Ook welkomstacties worden meegenomen in de beoordeling. Daarom blijft de top 3 ook altijd up-to-date. Loopt een actie ten einde of is er een broker met een nieuwe en betere actie? Dan kan het zomaar voorkomen dat deze in de top 3 komt te staan.

De goedkoopste broker hoeft niet altijd de beste broker te zijn. Een goedkope broker is op het eerst gezicht een aantrekkelijke keuze, maar het is belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken. Want ook andere punten wegen mee in het maken van een keuze. Een goedkope broker betekent dat je te maken hebt met lage kosten. Maar wanneer blijkt dat de mogelijkheden beperkt zijn of dat je hoge eenmalige aansluitingskosten betaalt is het een stuk minder aantrekkelijk om voor een goedkoop beleggingsplatform te kiezen.

In de top 3 van beste brokers vind je een overzicht van de brokers met niet alleen goede voorwaarden, maar ook aantrekkelijke tarieven en interessante mogelijkheden. Er is naar alle belangrijke zaken gekeken waardoor een duidelijke conclusie kan worden getrokken. Een broker kies je niet alleen op basis van de tarieven en andere kosten, maar ook op basis van aanbod, gebruiksvriendelijkheid, mogelijkheden en voorwaarden. En omdat wij dit voorwerk al voor jou hebben gedaan, wordt het voor jou nog makkelijker om een goede broker te kiezen.

De beste brokers brengen verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats bieden ze een gebruiksvriendelijk platform waar je duidelijk wegwijs wordt gemaakt in de wereld van beleggen. Vooral wanneer je hier voor het eerst mee gaat beginnen kan het nog wat lastig zijn om alles te begrijpen. Goede online effectenmakelaars doen er alles aan om jou als beginnende belegger te voorzien van de juiste informatie. Een gebruiksvriendelijk platform houdt daarnaast ook in dat je de mogelijkheid hebt om Nederlands als taal te kiezen of om bepaalde video’s te bekijken met uitleg.

Een goed beleggingsplatform heeft daarnaast ook een ruim aanbod van effecten. Je kunt op deze manier bepalen wat voor jou aantrekkelijk is en jouw geld gaan investeren. Wil je beleggen in aandelen van grote bedrijven of ga je liever voor crypto? Goede brokers bieden diversiteit in mogelijkheden waardoor het voor jou extra makkelijk is om keuzes te maken. Een ander voordeel van de beste brokers is dat ze aantrekkelijke en heldere tarieven bieden. De beste brokers zijn niet altijd de goedkoopste brokers, maar ze geven jou wel duidelijkheid over de kosten en je mogelijkheden.

Op deze pagina vind je een overzicht van de beste brokers die op dit moment beschikbaar zijn. Hier kun jij je aanmelden en geld investeren in aandelen of andere effecten. We hebben de beschikbare brokers uitgebreid bekeken en op basis van verschillende punten bepaald wat de beste opties zijn voor jou als belegger. Zo kun jij zorgeloos starten met beleggen en hier je voordeel uit behalen op korte en lange termijn.

Je maakt gebruik van een broker wanneer je op zoek bent naar een manier om je geld te investeren. Het is algemeen bekend dat het niet direct aantrekkelijk is om je geld op de bank te hebben staan. Je betaalt hoge rente en daarnaast gebeurt er niets met het geld. Beleggen is een manier om jouw vermogen uit te breiden, zonder dat je er direct iets voor hoeft te doen. Een broker helpt je hierbij: in een online portefeuille zet je geld dat je wilt investeren. Daarna kies je een aandeel of ander effect waar je in wilt beleggen.

Het is belangrijk om te weten dat je niet altijd meteen resultaat ziet bij beleggen. Daarnaast is beleggen ook niet zonder risico’s. Het kan voorkomen dat een aandeel in waarde daalt waardoor jouw aandeel niet veel meer waard is. De markt schommelt altijd en brengt risico met zich mee. Vaak is het slim om aandelen lang vast te houden, zodat ze langzaam in waarde stijgen en daardoor na enkele jaren tijd flink wat meer geld waard zijn. Door aandelen op het juiste moment te verkopen groeit jouw vermogen. Een broker is een toegankelijke en betaalbare manier om zelf te starten met beleggen.

Beleggen is al eeuwen oud en kan op verschillende manieren. Een broker kun je zien als een online versie van een bank of vermogensbeheerder. Toch zijn er ook nog andere verschillen. Een broker is een online instelling die beleggingsorders uitvoert. Het is bij een broker alleen mogelijk om te beleggen. Een bank biedt bredere mogelijkheden aan: je kunt hier naast beleggen ook betalen, sparen en verzekeren.

Ook tussen een broker en een vermogensbeheerder zitten verschillen. Een vermogensbeheerder is een beheerder en belegger van vermogen van derden. Een broker is alleen een facilitator van beleggingstransacties van derden. Dit is dan ook de reden dat een broker een betaalbaar alternatief is voor zowel de bank als een vermogensbeheerder. Daarnaast worden brokers ook veel gezien als een toegankelijke manier om te beleggen. Waar het bij een bank op het eerste gezicht wellicht wat zakelijker en statiger is, is het bij een broker heel makkelijk om zelf snel te starten met beleggen.

Een betrouwbare broker kiezen is belangrijk: je wilt jouw geld niet kwijtraken omdat je te maken hebt met een onbetrouwbare partij. Hier vind je in ieder geval de top 3 beste brokers met alleen betrouwbare partijen waar jij je kunt inschrijven om te starten met beleggen. Je bent er dan ook zeker van dat je hier kiest voor een betrouwbare broker. Een betrouwbare online effectenmakelaar heeft een aantal kenmerken. Zo is de broker voorzien van de benodigde licenties en zijn er de nodige veiligheidsmaatregelen toegepast op de website of in de app.

Daarnaast is de beste broker ook te herkennen aan een goede klantenservice. Een bereikbare en vriendelijke klantenservice is een teken van betrouwbaarheid. Verder is een betrouwbare partij ook transparant en duidelijk over de kosten. Je hebt dan ook niet te maken met onverwachte rekeningen. Heeft een broker een demo-account waarbij je gratis een account aanmaakt om mee te starten? Dit is een goed teken en getuigd van betrouwbaarheid. Goede brokers bieden tot slot ook educatie aan: denk aan informatie over beleggen in de vorm van blogs en video’s.

Het is in principe voor iedereen mogelijk om zich aan te melden bij een broker. Zodra je de top 3 beste brokers hebt bekeken, kun je een keuze maken en je online aanmelden. Je voert je gegevens in daarnaast moet je je na registratie altijd kunnen verifiëren. Er moet een bewijs van identiteit, bewijs van adres en een bankafschrift worden aangeleverd. Op deze manier weet een beleggingsplatform dat er een bestaand persoon gebruik maakt van het account.

Bij sommige brokers is het zo dat er een kleine test wordt uitgevoerd om te zien of je bekwaam genoeg bent om de juiste keuzes te maken. Beleggen is nooit zonder risico’s en het is dan ook goed om te weten hoe je hiermee om moet gaan. Zorg er als beginnende belegger voor dat je op de hoogte bent van je mogelijkheden, maar ook van de eventuele risico’s en beleg nooit geld dat je niet kunt missen. Maak daarna gebruik van de top 3 beste brokers om een goede keuze te maken. Daarna kun je starten met beleggen!